10 - 17 JUNI
2017

"Haal het eruit met Ensyfair"

Agenda

Programma 2017

 = onderdeel Enser competitie

Alle aanvangstijden zijn nog onder voorbehoud.

Zaterdag 10 juni

10:00
Brunch

Wedden dat u ook dit jaar weer verrast wordt door onze brunchcommissie? Wij gokken erop dat u ook dit jaar weer in groten getale naar de tent komt. In het diepste geheim is ook dit jaar de brunchcommissie bij elkaar gekomen om de lekkerste gerechten voor u te verzinnen. WIJ gokken erop dat we daar zeer goed in geslaagd zijn.

We vragen u daarom, waag eens een gokje en kom naar de tent! Wie weet wint u de jackpot.

De Ensyfair week wordt officieel geopend op zaterdag 10 juni om 10.00 uur, aansluitend start de brunch waar iedereen van harte welkom is.

Alvast smakelijk eten namens de Brunchcommissie.

Deze brunch wordt u aangeboden door de CVE.

11:30
Presentatie teams

De presentatie van de teams voor de buurtcompetitie, neem allemaal je joker/fiche mee en zorg voor een goede start van de buurtcompetitie!

14:00
Waterspektakel

 

Waterkant 2017 activiteit zal dit jaar bestaan uit drie achtereenvolgende hindernissen. We starten deel 1 hoog en droog. In dit onderdeel zal vast staan dat de deelnemers niet  zo relaxt kunnen gaan drijven zoals de dame hieronder.

Nee, deel 1 zal iets hoger zijn. Iets wankeler. En er zal een afstand afgelegd moeten worden.

Deel 2 zal daarentegen een fysiek zwaarder tintje hebben. De zelfde groep zal een pittig stukje hoogteverschil moeten gaan overwinnen. En ja, iedereen moet meekomen.

Als je denkt dat je dan alles gehad hebt, heb je het mis. Als je alleen maar naar boven klimt, moet je ook weer een keer naar beneden. Om het af te maken hebben nog een deel 3. Dit derde onderdeel van de puntenoptelling / beoordeling / strafpunten gaat met de zwaartekracht mee. En dat is het wel getelde onderdeel: “I believe I can fly”

Bovengenoemde onderdelen worden afgewogen en qua prestatie opgeteld. Mogen de beste winnen.

We hopen jullie allemaal terug te zien aan de waterkant op zaterdagmiddag 10 juni.

Een prettig week voor iedereen.

Rene Noordeloos, en de waterkant commissie.

19:30
Playbackshow

Tent open: 19:00 uur

Zaterdagavond 10 juni barst de tent weer uit zijn voegen en zullen de deelnemers van de buurtcompetitie laten zien wat ze waard zijn op het gebied van muzikaliteit en creativiteit. Net als voorgaande jaren zal iedere playbackact weer een show op zich zijn. Het thema dit jaar is: Las Vegas, haal het eruit bij Ensyfair. Zoals bekend staat Las Vegas bekend om glitter, glamour en de shows van vele bekende artiesten. Wat denk je van Elvis, Britney Spears, Celine Dion en ons eigen Hans Klok? De verwachtingen zijn in elk geval hoog gespannen!

De playbackact mag maximaal 4 minuten duren. De entree bedraagt € 3,- per persoon (voor deelnemers is er aan de achterzijde ook een kassa). We willen je vragen om het bedrag gepast mee te nemen, dit zorgt voor minder lange rijen. Kinderen van de basisschool betalen geen entree.

Zondag 11 juni

10:00
Interkerkelijke dienst

Wedden dat wij voor jong en oud een leuke viering kunnen maken!!

Op zondagochtend 11 juni om 10:00 uur in de Ensyfair tent vind ook dit jaar de Oecumenische kerkdienst plaats. In samenwerking met de drie scholen in Ens (CBS Het Lichtschip, OBS De Regenboog, RKBS De Horizon) hebben PKN De Zaaier en RK Geloofsgemeenschap H. Irineüs een oecumenische Ensyfair kerkdienst voorbereid waarin Ds Gerwin Timmer en pastor Magda Schilder zullen voorgaan. Kinderen en leerkrachten zullen een actieve rol hebben binnen de viering. We proberen natuurlijk aan te sluiten bij het thema van Ensyfair. Daarom wedden we met u dat ook de laatste stoel tijdens de Ensyfair kerkdienst bezet zal zijn. Zo niet……… dan mag u naar Las Vegas!

Wilt u met ons de weddenschap aangaan?

Voor de allerkleinsten is er zo nodig crèche in de PKN-Kerk, maar ze mogen natuurlijk ook mee naar de tent. Na de viering is er koffie/thee, limonade en koek voor iedereen. We hopen u allen te mogen verwelkomen op 11 juni!

14:00
Volleybal

SV Ens Volleybal organiseert samen met de Ensyfair het volleybaltoernooi op zondagmiddag 11 juni! Dan kan er gestreden worden om de felbegeerde wisselbeker. De winnaar van 2016 was team De Schuur. Gaat het dit jaar een ander team lukken om de wisselbeker mee naar huis te nemen?

Inschrijven kan tot zaterdag 3 juni. De teams die zich na zaterdag 3 juni inschrijven, kunnen we helaas niet meer mee laten doen. Dit in verband met het samenstellen van het wedstrijdschema.

Aanmelden kan via de mail: henniebouwknegt@gmail.com. Na opgave ontvang je binnen drie dagen een ontvangstbevestiging van de inschrijving. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team en dient voor aanvang van de wedstrijden betaald te worden.

De teams dienen zich om 13.45 uur te melden bij de wedstrijdleiding op het Ensyfair terrein. Rond de klok van 14 uur gaan de wedstrijden van start. Net als voorgaande jaren moeten er bij ieder team minimaal 2 dames in het veld staan en mogen er maximaal 2 competitiespelers deelnemen. Het is niet toegestaan bovenhands op te slaan en te smashen. Neem zelf een bal mee als je nog wat wilt inspelen.

 

Na afloop gaan we deze middag traditiegetrouw afsluiten met een traktatie voor ieder team. Verder kun je onder het genot van een drankje nog even lekker napraten met je teamgenoten of tegenstanders. Wij rekenen op een goede opkomst en veel supporters zodat we er een leuke zondagmiddag van kunnen maken.

LET OP: het volleybaltoernooi hoort niet bij de buurtcompetitie! Dus je moet je apart aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hennie Bouwknegt (06-14567503) of Liesbeth Balk (06-23432086).

Maandag 12 juni

09:30
Kinderactiviteiten onderbouw

Ook dit jaar zijn er allerlei activiteiten voor de basisschool kinderen tijdens Ensyfair, waaronder de speciaal georganiseerde Kinderactiviteiten. Er zullen weer allerlei leuke spellen te doen zijn, maar wat we precies gaan doen houden we nog even geheim. In de ochtend zijn er allerlei activiteiten voor de onderbouw van de basisscholen, in de middag kunnen de kinderen van de bovenbouw zich uitleven in en rondom het Ensyfairterrein.

13:15
Kinderactiviteiten bovenbouw

Ook dit jaar zijn er allerlei activiteiten voor de basisschool kinderen tijdens Ensyfair, waaronder de speciaal georganiseerde Kinderactiviteiten. Er zullen weer allerlei leuke spellen te doen zijn, maar wat we precies gaan doen houden we nog even geheim. In de ochtend zijn er allerlei activiteiten voor de onderbouw van de basisscholen, in de middag kunnen de kinderen van de bovenbouw zich uitleven in en rondom het Ensyfairterrein.

18:30
Fietspuzzeltocht

De fietspuzzeltocht zal gehouden worden op maandag 12 juni a.s. Je kunt starten van 18:30 uur tot 19:00 uur bij de feesttent. De sluitingstijd is 21:00 uur. De afstand die je gaat fietsen is ongeveer 15 km.

Je kunt deelnemen met een groep van de buurtcompetitie. Deze groep moet bestaan uit minstens 5 volwassenen en 2 schoolgaande kinderen. (De leerlingen mogen op een basisschool of op het voortgezet onderwijs zitten). Maar je kunt ook individueel meedoen.

De onkosten bedragen € 1,00 per persoon. Iedere betalende deelnemer(neemster) ontvangt tijdens de tocht een consumptie. De uitslag van de puzzeltocht telt voor de buurtcompetitie en als je individueel voor een prijsje in aanmerking wilt komen moet het deelnameformulier met antwoorden ook  ingevuld en ingeleverd worden.

De 2 schoolgaande kinderen moeten op de rustplaats van de fietstocht drie spelonderdelen uitvoeren. De groep moet vier onderdelen meenemen:

  1. Een papieren dagkrant in tabletformaat
  2. Een touw van ongeveer één meter
  3. Eén tennisbal
  4. 6 spijkerharingen

De volwassenen moeten een cryptogram oplossen.  Het cryptogram staat  in deze Ensyfairkrant. LET OP: alleen de horizontale omschrijvingen zijn in de krant te vinden. De verticale omschrijvingen staan op het inschrijfformulier. LET OP: neem de Ensyfairkrant tijdens de fietstocht mee.

Ook zal er een schattingsvraag op het formulier komen te staan voor het geval de oplossingen en punten gelijk zijn.

De commissie wenst iedereen een plezierige fietspuzzeltocht. U doet mee aan deze fietspuzzeltocht op eigen risico.

Voor vragen of meer informatie:

Herman Goes

Dinsdag 13 juni

09:30
Peuterkermis

Ja ook de peuters kunnen meedoen aan het feest tijdens de Ensyfairweek. Wij gaan met de peuters nog geen weddenschappen afsluiten of een gokje wagen in “Las Vegas”. Maar er zijn wel allerlei leuke spellen te bedenken die de peuters op het plein kunnen spelen. Wie weet kunnen ze er wel fiches mee verdienen, we zullen zien.

Dinsdagmorgen tussen 9.30 uur en 11.30 uur zijn alle peuters van 0-4 jaar samen met ouders, verzorgers, opa’s en/of oma’s van harte welkom op het plein van basisschool De Regenboog. Daar staan allerlei spelletjes klaar, touwtje trekken, schminken, knutselen enz. Voor elk kind is er wel iets om te doen. Voor de volwassenen staat er koffie en thee klaar en de kinderen kunnen genieten van de limonade. Natuurlijk hebben we er voor iedereen ook wat lekkers bij. Zo maken we er met elkaar weer een gezellige ochtend van.

U bent van harte uitgenodigd!

20:00
Cabaret

Cabaret, tent open 19:00 uur.

Entree:
Basisschool: €5,-
Volwassenen voorverkoop: €7,-
Volwassenen aan de tent: €7,50

Cabaret… het is en blijft een gok!

  • Wedden dat u al nieuwsgierig bent naar wat er dit jaar in cabaret zal worden uitgelicht?
  • Wedden dat wij in december 2016 al met het brainstormen over de onderwerpen zijn begonnen?

Want er is natuurlijk weer genoeg gebeurd in ons bruisend dorpje Ens het afgelopen jaar…, wat dacht u van:

– de korrels in het kunstgrasveld

– het terras van het Wapen in de Terras top 100

– de nieuwe autorijschool

– diverse jubilea: 30 jaar badminton in Ens, “onze” Penselen die al 15 jaar bestaan

– de nieuwbouw: aannemer failliet, leidingen verkeerd gelegd, bouw te laat van start

– Goossens, Baas of toch weer Wouters

Weet u al wat er aan bod komt ? Waag eens een gokje onderling en wie weet loopt U rest van de week rond met de eeuwige roem.

Gissen is missen! Dus kom met z’n allen kijken naar een mooi avondje Cabaret!

Wij gokken er in ieder geval op dat we er ook dit jaar weer in zullen slagen om u een leuke avond te bezorgen.

“Las Vegas… haal het eruit met Ensyfair”

Wij zeggen…..

“Ens……het zit erin bij cabaret!”

 

 

Woensdag 14 juni

14:00
50+ middag

Naast een gezellig samenzijn zal de 50+ middag in het teken van “MUZIEK” staan.

De Pauwergirls spelen en zingen rondom hun rijdende ouderwetse radio.

Muziek met een knipoog en een flinke scheut theater. Het is altijd weer een verrassing welke muziek tevoorschijn komt uit het radiomeubel uit 1952. In elk geval is het een feest der herkenning met liedjes van de jaren ’40 tot heden, van de Andrew Sisters tot de Everly Brothers en van Jacques Brel tot Adele.

Persoonlijk, interactief en met een retro tintje, kortom deze Pauwergirls staan garant voor een vrolijke sfeer, interactie met het publiek, humor en driestemmige zang.

Daarnaast zal voor u optreden van eigen bodem het Koninklijk Enser Zeebodemkoor.

Deze stoere van de zeebodem geraapte zeebonken zullen de bekende zeemansliederen ten gehore brengen.

Dit doen ze met veel enthousiasme en plezier.

Als het publiek uit zijn dak gaat zijn zij pas echt tevreden.

Een feest is dus pas een feest als zij zijn geweest.

Er kan volop meegezongen worden, dat dit sfeerverhogend werkt moge duidelijk zijn.

Wij openen de tent om 13.30 uur met een muzikale omlijsting.

Het programma begint om 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur met tussendoor een pauze. Na afloop kan er nog gezellig nagepraat kan worden.

Entree is € 5,- hiervoor krijgt u koffie of thee met wat lekkers!!

En uiteraard zullen wij u ook verwennen met heerlijke hapjes.

Mocht u slecht ter been zijn en/of geen vervoer naar de tent hebben dan komen wij u graag ophalen van huis. U kunt hiervoor bellen naar: José Besuijen 06-44010349

Wij hopen u graag te mogen verwelkomen op deze gezellige muzikale middag. Tot dan!

20:00
Bingo

Vanaf 19:30 uur is de tent open.

Een avond voor jong en oud, een avond met spanning, een avond vol verrassingen, een avond van gezelligheid. Een hoogtepunt op de woensdag, het midden van de week maar niet het midden van de Ensyfair. Dat is natuurlijk de altijd gezellige en drukbezochte bingo!

Eigenlijk is de bingo elk jaar weer een geweldige avond, wellicht komt het door de eenvoud van het spel of zouden het toch die geweldige prijzen zijn die worden geleverd door de bedrijven die Ens rijk is?

Al vele voorgaande jaren en ook dit jaar, zullen “De Kleiduikers” de organisatie weer op zich nemen om deze avond weer succesvol te laten verlopen. Twee vertrouwde gezichten op het podium die ervoor zorgen dat de getallen op correcte wijze worden uitgekozen en vervolgens kraakhelder door de tent zullen galmen en dan de overige elf raadsleden die na elke ronde in hoog tempo de oude loten ophalen en vervolgens voor elke ronde de nieuwe loten weer zullen verkopen. Ja mensen het klinkt allemaal zo eenvoudig………en dat is het ook.

Dit jaar zullen we wederom 7 rondes en een SuperFinale spelen. Uiteraard zullen we vanwege de spanning een korte plaspauze inlassen. Dit zal ergens in de buurt van ronde 5 zijn. Even de benen strekken en de oren op scherp te zetten om je op te laden voor de laatste 2 rondes. De lootjes zullen de eerste 7 rondes voor een aantrekkelijke prijs van €0,50 per stuk geleverd worden aan uw tafel, en voor de SuperFinale zal dit €1,- zijn. Over de te winnen prijzen laten wij natuurlijk niks los, dat is voor een ieder geheim! Zelfs voor ons als organisatie. De koffie, frisdrank en een eventueel pilsje zal worden verzorgd door het team van Jan Schoemaker. De harde werkers van de op- en afbouw zullen weer voor een goede inrichting van de zaal zorgen. De tafels en hangtafels zullen zij weer zo neerzetten dat iedereen de ruimte heeft om deze geweldige activiteit uit te oefenen.

Een klein tipje onzerzijds: kijk even of u nog iets van schrijfgerei thuis hebt liggen, een pennetje een potlootje of een stukje houtskool en breng dit mee naar de bingo.

Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op woensdagavond tijdens de feestweek.

Donderdag 15 juni

18:30
Doe avond

Kinderactiviteiten

Donderdagavond 15 juni gaat om 18.30 uur de tent open voor de oergezellige ‘Doe-avond’.

Tijdens deze avond nemen we jullie mee naar Las Vegas, want we hebben allemaal leuke activiteiten bedacht die te maken hebben met het thema “Las Vegas…… haal het eruit bij Ensyfair”. Zo kun je meedoen aan knutselactiviteiten, spelletjes spelen zoals blik gooien, ranja drinken, een broodje hotdog eten en nog heel veel meer leuke activiteiten.

De entree voor kinderen bedraagt € 2,-. Hiervoor kun je aan alles meedoen, ook aan de knutselactiviteiten. Dus kom gezellig langs en geniet van alle leuke dingen die er zijn in de tent. Daarnaast is er dit jaar ook weer een Rad van Avontuur, waarmee vele leuke prijzen te winnen zijn. Loten hiervoor worden verkocht tijdens de Doe-avond.

De entree voor volwassenen of kinderen zonder strippenkaart bedraagt € 1,00.

Onderdeel Buurtcompetitie

Natuurlijk gaan de deelnemers aan de buurtcompetitie ook dit jaar weer laten zien hoe creatief ze zijn met …….?? Op 15 juni worden de teams uitgedaagd om met de materialen die ze krijgen aan de slag te gaan. Welk team weet in 2,5 uur met de beschikbare materialen de mooiste creatie te maken en is de winnaar van deze avond? 1 tipje van sluier kunnen we al wel bekend maken: de creaties zullen op een Las Vegas manier in de tent gepresenteerd worden!

Handige weetjes voor deze geheime opdracht krijgen de deelnemende teams nog te horen door middel van een informatiebrief.

Tot donderdag 15 juni om 18.30 uur!

Commissie Doe-Avond

Jacqueline Loosman, Jolanda Jongerius, Heidi Dam, Inge Dijk

Vrijdag 16 juni

16:00
De grootste vrijdagmiddagborrel

Grootste Vrijdagmiddagborrel met Stef Ekkel + Prijsuitreiking “Pimp Je Wijk”!

Nieuw dit jaar in het programma van Ensyfair is De Grootste Vrijdagmiddagborrel. Een vrijdagmiddag geen borrel bij je vrienden, geen biertje bij je buren, geen biertje op het werk maar met zijn allen naar de tent om daar gezellig bij elkaar te komen!

Stef Ekkel

Niemand minder dan Stef Ekkel zal zorgen voor de feestelijke meezingers tijdens de vrijmibo. Heerlijke meezingers maken is Stef Ekkel op het lijf geschreven. De Woonboot heeft gezorgd voor een landelijke doorbraak voor Stef Ekkel. Van grachtengordel tot bierpaleis, iedereen zingt de plaat mee. Zijn nieuwste hit Liever Te Dik In De Kist is de populairste Nederlandstalige plaat uit 2016 en ook nog in 2017 zingt iedereen hem uit volle borst mee.

Je kunt de kinderen meenemen naar de vrijmibo want wij zorgen voor vermaak. Ook wordt er gezorgd voor de innerlijke mens, in de vorm van een hapje en een drankje! De entree is gratis en de middag start om 16:00 uur.

Wij wedden in elk geval dat het gezellig wordt!

Zaterdag 17 juni

10:00
Rommel- en jaarmarkt

Vanaf 10:00 uur begint op zaterdag 17 juni de jaarmarkt en rommelmarkt aan de G.J. Gillotstraat en op het Ensyfairterrein. De jaarmarkt blijft tot een uur of 16:00 uur staan. Deelnemers aan de rommelmarkt zijn vrij om eerder te gaan. Wie op jacht is naar koopjes kan er maar beter op tijd bij zijn! Ook dit jaar zal er weer een diversiteit aan kraampjes te vinden zijn op de jaarmarkt. Er zijn al diverse kraampjes gereserveerd maar wie nog een kraampje wil huren kan een mail sturen naar info@ensyfair.nl. Voor de rommelmarkt worden er stukken met lint afgezet zodat er voor iedereen een veilig plaatsje is om zijn/haar spullen neer te zetten. De volwassenen en kinderen die daadwerkelijk iets aan de man gaan brengen worden verzocht ruim voor 10:00 uur aanwezig te zijn, zodat ze vóór aanvang een plaatsje krijgen toegewezen en de gelegenheid hebben om hun spullen uit te stallen.

Meer informatie is te vinden op www.ensyfair.nl. Wij hopen u allen te zien en hopen dat u ook dit jaar weer met mooie spullen naar huis gaat.

11:30
Quiz

Breinbrekers!

Ook dit jaar vindt de traditionele Ensyfair quiz weer plaats! En wel op de tweede zaterdag! Dat kan erg nadelig zijn, daar waar alcohol de hersencellen aantast. Na een week Ensyfair heeft iedereen al de nodige alcohol binnen en de nodige hersencellen minder. Kies dus wijs, selecteer een kandidaat die het minste drinkt, dan heb je de meeste kans op een goede score!
Dit keer wordt al jullie algemene én Enser kennis getoetst. Daarnaast zullen we ook gaan testen hoe het is gesteld met jullie gok kwaliteiten. Dus duik in je (oude) studieboeken, informeer eens bij je buren wat de laatste roddels, gebeurtenissen en hoogte- en dieptepunten zijn van ons mooie Ens en ga een avondje het casino in. Dan zijn jullie goed voorbereid! Voor pen & papier wordt gezorgd, aan jullie de taak om de slimste (lees: meest nuchtere) teamgenoot in te zetten en je goed voor te bereiden!
De quiz zal zaterdag 17 juni om 11.30 uur van start gaan!

Succes!

13:00
DTGZ

De Te Gekke Zaterdag!

Ook dit jaar is ‘DTGZ’ het laatste onderdeel van de buurtcompetitie van Ensyfair! En ook dit jaar gaan wij deze weer op een spetterende manier afsluiten! De opzet is helemaal nieuw!! Kleinere spellen, minder wachten en meer te bekijken voor het publiek.

Wil je als team deelnemen aan DTGZ maar doe je niet mee aan de buurtcompetitie? Dat kan! Geef je vóór 1 juni op door een mail te sturen naar: tanikapettinga@live.nl.

We beginnen om 13.00 en zullen rond 16.30 uur klaar zijn, aansluitend volgt de uitslag van de buurtcompetite.

Teams bestaan uit 6 spelers  + een captain. Er zitten minimaal 2 mannen en 2 vrouwen in het team! De captain hoeft niet verkleed, maar het is handig als hij of zij een beetje goed is in gokken….

We hopen jullie allemaal te zien tijdens DTGZ!

Groetjes de commissie,
Ellen Tromp, Maartje Houter, Wouter Vollering, Mike Griffioen, Jeroen Bijman,
Monica van den Brink & Tanika Pettinga

21:00
Feestavond met Booming Pianos

Entree:
Voorverkoop: €13,-
Aan de tent: €15,-

Feestavond met de Booming Pianos.

Booming Pianos is al meer dan 10 jaar letterlijk ‘toonaangevend’ en daarmee de meest succesvolle en meest geboekte pianoshow van Nederland. Na meer dan 1.250 optredens weet Booming Pianos de mensen nog steeds te verbazen. Booming Pianos onderscheidt zich door het interactieve karakter, de talentvolle vaste muzikantenbezetting, maar zeker ook door het gebruik van state-of-the-art licht en geluid, fraai decor en een fijne technische crew. Geen verzoeknummer is te gek voor deze populaire muzikanten, dus u vraagt, wij spelen!

 

Like ons!
Twitter mee!
#ensyfair
Sponsors