11 - 17 juni
2023

Thema 2023 nog onbekend

Over Ensyfair

In 1973 is groep enthousiaste Ensenaren gestart met het organiseren van enkele evenementen in ons dorp onder de naam “Ensyfair”. Dorpsbelang en De commerciële vereniging van Ens (CVE) waren de initiatiefnemers die samen voor een afvaardiging zorgden voor de organisatie.

Zes jaar later, in 1979, werd Ensyfair een officiële stichting. Deze stichting had destijds het doel “het verrichten en stimuleren van activiteiten ter bevordering van het woon- en werkklimaat in Ens (Gemeente Noordoostpolder),alsmede het verrichten van alle handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn” .

Inmiddels is Ensyfair een op zichzelf staande organisatie. De feestweek, die altijd in juni wordt georganiseerd, is voor alle inwoners van ons dorp van jong tot oud. Wij willen voor iedereen een gevarieerd en gezellig programma samenstellen, met bekende en nieuwe evenementen. Ondanks alle veranderingen en aanpassingen aan de huidige tijd, is het doel van de Stichting is nog steeds gelijk aan die van 1979.

Ensyfair is een feest voor en door Ensenaren. De enige manier om een feest van acht dagen mogelijk te maken zijn alle vrijwilligers en bedrijven, De Ensmensen. Zonder deze groep kan de Stichting Ensyfair niet bestaan.

Sinds jaren is het de Stichting Ensyfair gelukt om op de afsluitende zaterdag een nationaal bekende en aansprekende artist of band in de feesttent te laten optreden. Het is de bedoeling om deze traditie jaarlijks voort te zetten.

Like ons!
Twitter mee!
#ensyfair
Sponsors