8 - 15 JUNI
2019

"Typisch Ensyfair"

Agenda

Programma 2018

 = onderdeel Enser competitie

Alle aanvangstijden zijn nog onder voorbehoud.

Zaterdag 9 juni

10:00
Brunch

Wij puzzelen al vele jaren om voor jou/jullie een heerlijke brunch samen te stellen.
Wil je weten wat er dit jaar geser- veerd wordt?
Los dan onderstaande puzzel op!! De Ensyfair week wordt officieel geopend op zaterdag 9 juni om
10.00 uur met aansluitend de brunch waar iedereen van harte welkom is.
Smakelijk eten!

11:30
Presentatie teams

De presentatie van de teams voor de buurtcompetitie, zorg voor een goede start van de buurtcompetitie!

14:00
Waterspektakel

Dit onderdeel van de buurtcompetitie wordt gehouden vanaf 14.00 uur aan de waterkant. Van elk team moet er een man en een vrouw meedoen. Leeftijd en gewicht is vrij, zwemdiploma is verplicht.

19:30
Playbackshow

De jaarlijkse playbackshow voor de buurtcompetitie.

De tent is open om 19:00

Zondag 10 juni

10:00
Interkerkelijke dienst

Wat prachtig om terug te kijken op de rijke historie van de Ensyfair. Zoveel jaren van bloed, zweet en tranen om er weer een prachtige week van te maken. Het hele dorp loopt uit om dit gevoel van SAMEN mee te maken.
Het gevoel van SAMEN komt ook terug in de tentdienst die wij ieder jaar weer mogen organiseren. Dit jaar wordt de viering weer voorbereid met medewerking van de drie scholen in Ens, Het Lichtschip, de Horizon en de Regenboog in samenwerking met ds. Gerwin Timmer en Pastor Magda Schilder. Terugkijken is nostalgie. Wat er was en wat nooit meer zal komen. Was vroeger alles beter? of is leven in het nu het beste. Weten wij het antwoord?

14:00
Volleybal

Geef je VOOR 2 juni op bij robenliesbeth@balk.org.

Maandag 11 juni

09:30
Kinderactiviteiten onderbouw

Hallo alle basisschoolkinderen van Ens,
Ook dit jaar organiseren wij weer wat voor jullie! Op maandagmorgen gaat de onderbouw gezellig Oudhollandse spellen doen. Hierbij kan de commissie nog wat hulp gebruiken van; ouders,
opa’s, oma’s of verzorgers.

13:15
Kinderactiviteiten bovenbouw

Op maandagmiddag gaan we na zoveel jaar weer Huttenbouwen! Dus neem
je zaag en hamer mee, voor de rest zorgen wij! Meer informatie
krijgen jullie via de nieuwsbrieven van school.

20:00
Cabaret

Tent open vanaf 19:00.

Dinsdag 12 juni

09:30
Peuterkermis

Ja ook de peuters kunnen mee- doen aan het feest tijdens de Ensy- fairweek.
Dinsdagmorgen tussen 9.30uur en 11.30uur zijn alle peuters van 0-4 jaar samen met ouders, verzorgers, opa en/of oma van harte welkom op het plein van basisschool De Regenboog. Het thema is ridders met jonkvrouwen, prinsen en prin- sessen. Met een beetje geluk zal ook de troubadour niet ontbreken. Wanneer uw kind het leuk vindt
mag het verkleed op het ridder- feest komen.

19:00
Wandelpuzzeltocht

Dinsdag 12 juni vindt weer de jaar- lijkse puzzeltocht plaats, ditmaal gaan we wandelen! Uiteraard neem je deel als deelnemers van de buurtcompetitie, maar je mag natuurlijk ook als individueel mee- doen. Als individuele deelnemer maak je kans om één van de drie prijsjes te winnen.
De wandelpuzzeltocht start tussen 19:00 uur en 19:30 uur vanaf de feesttent. De afstand is ongeveer 3 kilometer, met een rustpunt. Hier krijg je middels je inschrijfgeld een consumptie aangeboden. Alle deelnemers moeten voor 21:00 uur weer binnen zijn.

Woensdag 13 juni

14:00
Muzikale 50+ middag

Na het geweldige optreden tijdens de 50+ middag in 2017, komen de Pauwergirls ook in 2018 naar de feesttent in Ens om er een spet- terende, muzikale middag van te maken.

20:00
Bingo

Een avond voor jong en oud, een avond met spanning, een avond vol verrassingen, een avond vol van gezelligheid. Een hoogtepunt op de woensdag, het midden van de week maar niet het midden van de Ensyfair. De altijd gezellige en drukbezochte bingo.

Donderdag 14 juni

18:30
Doe avond

Donderdagavond 14 juni gaat om 18.30 uur de tent open voor de oergezellige ‘Doe-avond’. Tijdens deze avond worden jullie meege- nomen op een reis door de tijd, want er zijn weer allerlei leuke activiteiten bedacht die te maken hebben met het thema “Back to the Future”. Zo zijn er knutselactiviteiten, spelletjes, is er wat lekkers te eten en drinken en natuurlijk nog veel meer!

Vrijdag 15 juni

16:00
De grootste vrijdagmiddagborrel

Wegens groot succes en veel gezelligheid van vorig jaar, komt De Grootste VrijdagMiddagBorrel dit jaar terug! Een vrijdagmiddag geen borrel bij je vrienden, geen biertje bij je buren, geen biertje op het werk, maar met zijn allen naar de tent om daar gezellig bij elkaar te komen!

Naast het optreden van Peter Beense zal ook de band D’Ens event optreden. Gegarandeerd succes!

Zaterdag 16 juni

10:00
Rommel- en jaarmarkt

Vanaf 10:00 uur begint op za- terdag 16 juni de jaarmarkt en rommelmarkt aan de G.J. Gillot- straat en op het Ensyfairterrein. De jaarmarkt blijft tot een uur of 16:00 uur staan. Deelnemers aan de rommelmarkt zijn vrij om eerder te gaan. Wie op jacht is naar koopjes kan er maar beter op tijd bij zijn!

11:30
Quiz

Ook dit jaar organiseren wij als Dorpsbelang de Ensyfair Quiz. Tij- dens de quiz dagen wij de slimste personen uit Ens uit om alle vra- gen weer goed te beantwoorden. De vragen zullen dit jaar uiteraard
gaan over het thema “Back to the Future”, over algemene zaken en natuurlijk over ons fantastische dorp Ens.

13:00
DTGZ

Ook dit jaar is ‘DTGZ’ het laatste onderdeel van de buurtcompetitie van Ensyfair! En ook dit jaar gaan wij deze weer op een spetterende manier afsluiten! De opzet is helemaal nieuw!! Kleinere spellen, minder wachten en meer te bekij- ken voor het publiek.
Wil je als team deelnemen aan DTGZ maar doe je niet mee aan de buurtcompetitie? Dat kan! Geef
je vóór 1 juni op door een mail te sturen naar: tanikapettinga@live. nl.
We beginnen om 13.00 en zullen rond 16.30 uur klaar zijn, aan- sluitend volgt de uitslag van de buurtcompetite.
Teams bestaan uit 6 spelers + een captain. Er zitten minimaal 2 man- nen en 2 vrouwen in het team!
De captain hoeft niet verkleed,
maar het is handig als hij of zij een beetje goed is in gokken….
We hopen jullie allemaal te zien tijdens DTGZ!

21:00
Feestavond met PPM Band en Lesley Williams

PPM! is anders, interactief en één lange wervelende rollercoaster aan hits!
Een avond vol hits, heerlijke meezingers, gouwe ouwe en hits van nu! Met PPM band en Lesley Williams is de laatste avond bom- vol met knallende muziek en fijne tranentrekkers.

Lesley Williams
The voice, The looks, The artist Doe je ogen dicht en luister! Nee, je hoort geen verschil met het orgineel! Lesley Williams ziet er niet alleen uit als Andre Hazes, hij ademt Hazes.. en belangrijker nog; hij klinkt net als de Amsterdamse volkszanger! Lesley Williams weet de zaal uit volle borst mee te laten zingen met de bekende nummers van Nederlands beroemdste volkszanger. Deze bomvolle, muzikale afsluiting van Ensyfair vindt plaats op zaterdag 16 juni.. Tot dan!

Like ons!
Twitter mee!
#ensyfair
Sponsors