11 - 18 september
2021

"Ens kom uit je tent!"

Agenda

Het programma van Ensyfair 2022 is bekend!

 = onderdeel Enser competitie

We doen ons best om alles zo goed en compleet mogelijk hier te plaatsen, maar uiteraard zijn fouten onder voorbehoud.

Zaterdag 11 juni

10:00
Brunch

De Ensyfairweek wordt officieel geopend op zaterdag 11 juni om 10.00 uur, aansluitend start de brunch waar iedereen van harte welkom is.

• Een brunch voor het hele dorp
• Niemand komt iets te kort
• Brunch voor jong en oud

Alvast smakelijk eten namens de Brunchcommissie.

Deze brunch word je aangeboden door de CVE.

11:30
Presentatie teams

De deelnemende teams van de buurtcompetitie worden gepresenteerd. Iedereen maakt ook weer hun eigen creatie en zal deze tonen.

13:30
De Te Gekke Zaterdag en waterspektakel

De alom bekende ouderwetse zeskamp is weer terug.

21:00
Feestavond met Snollebollekes en Baby Blue

 

 

 

Zondag 12 juni

10:00
Interkerkelijke dienst

Voorganger in deze interkerkelijke dienst is de heer Jan Piet Thibaudier (lekenvoorganger in de parochie Marknesse-Luttelgeest) te Luttelgeest.

Muzikale medewerking wordt verleend door de muziekgroep/koor “Lost and Found” te Emmeloord, bestaande uit Ludy (gitaar en zang), Theresa (saxofoon), Hildegard (viool), Monica (zang) en Conny (zang).

Ieder, jong en oud, is van harte welkom in deze tentdienst die hetzelfde thema als de Ensyfair heeft “Ens kom uit je tent”.

14:00
Dwaze Enser puzzeltocht

Hoe ver gaan jullie om de doldwaze opdrachten uit dit maffe spel tot een goed einde te brengen?

De Dwaze Enser Dorpstocht is een doorgedraaid, hilarisch en super spannend spel!
Gewapend met een beresterk thuis team, mobieltjes, laptops, internet, fietsen, wandelschoenen, voldoende schrijfmateriaal en een heleboel Enser kennis van toen en
nu proberen jullie met je team om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden.

De dorpstocht is op zondag 12 juni en begint stipt om 14.00 uur bij de tent. Zorg ervoor dat je contactpersoon daar dan is! Om 18.00 uur moeten de vragen worden ingeleverd. Er
zijn geen kosten aan verbonden.

18:00
Dorps BBQ

 

BBQ-pakketten bestellen bij Wapen van Ens

We hebben de handen ineen geslagen met Het Wapen van Ens. Daar kun je vanaf 24 augustus tot 9 september tegen een vergoeding diverse BBQ-pakketten bestellen. Liever zelf zorgen voor je eigen eten? Dan kun je natuurlijk je eigen vlees, vis of salades meenemen.

Aan materiaal hoef je niet te denken, wij zorgen dat alles klaar staat zodat jij alleen je eigen eten op de BBQ hoeft te leggen.

Maandag 13 juni

09:30
Kinderactiviteiten onderbouw
13:30
Kinderactiviteit bovenbouw

Dinsdag 14 juni

19:30
Cabaret

Woensdag 15 juni

09:30
Peuterkermis

De leukste kermis voor de allerjongsten van ons dorp; de Peuterkermis.

Dit jaar vindt de Peuterkermis plaats in en rondom de tent.

Ga op het springkussen, laat je schminken of rij een rondje met een echt paard, het kan allemaal tijdens de Peuterkermis.

13:00
Start kermis
20:00
Bingo

Een avond voor jong en oud, een avond met spanning, een avond vol verrassingen, een avond van gezelligheid. Een hoogtepunt op de woensdag, het midden van de week maar niet het midden van de Ensyfair. De altijd gezellige drukbezochte bingo. Eigenlijk is de bingo elk jaar weer een geweldige avond, wellicht komt het door de eenvoud van het spel. Verzamel je stiften, potloden en kleingeld, dan zien we je tijdens de altijd gezellige EnserBingo!

Donderdag 16 juni

18:30
Doe Avond

Op de donderdag gaat om 18.30 uur de tent open voor de altijd gezellige Doe-avond! Doe mee aan knutselactiviteiten, spelletjes, geniet van wat lekkers te eten en drinken en nog veel meer! De entree is gratis, voor een strippenkaart betaal je € 1,-. Hiervoor kun je aan alles meedoen.

Daarnaast zijn er voor de ouders ook leuke prijzen te winnen via de lootjes die verkocht worden.

Onderdeel buurtcompetitie

Natuurlijk gaan de deelnemers aan de buurtcompetitie ook dit jaar weer laten zien hoe creatief ze zijn met …..? Dat blijft nog even een verrassing.

19:30
Quiz

Ook dit jaar vindt de traditionele Ensyfair-quiz weer plaats! En wel op de tweede zaterdag! Het enige verschil is dat de Quiz dit jaar plaatsvindt aan de Waterkant, voorafgaand aan het Waterspektakel. Ben jij al begonnen met studeren?

Vrijdag 17 juni

16:00
VRIJMIBO

Dit jaar proosten we weer gezellig met vrienden, buren, collega’s en bekenden tijdens de Allergrootse VRIJMIBO van de polder. Ook Jannes zal de borrel voorzien van leuke deuntjes.

Je kunt de kinderen meenemen naar de vrijmibo, want wij zorgen voor vermaak. Ook wordt er gezorgd voor de innerlijke mens, in de vorm van een hapje en een drankje! De entree is gratis en de middag start om 16.00 uur. Tot dan en Proost!

Zaterdag 18 juni

10:00
Rommelmarkt met optreden van Luz!

Verzamel al je speelgoed, kleding, boekjes en andere spullen. Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse Rommelmarkt tijdens Ensyfair. Net zoals andere jaren zal de markt plaatsvinden rondom het Ensyfair terrein. De markt start om 10.00 uur. Zorg dat je op tijd bent om een mooi plekje te bemachtigen.

11:00
Runbike scholencompetitie
13:00
Volleybal

Nieuw dit jaar is het volleybaltoernooi voor de jeugd!

Op de zondag van Ensyfair van 12.30 tot 14.00 is het de beurt aan de jonge sportievelingen van Ens om hun volleybalskills te laten zien. We organiseren een toernooi in 2 leeftijdscategorieën, 1 voor de jongeren van 9 tot 12 jaar en 1 voor 13 tot 16 jaar. De 1e bal mag gevangen worden en de teams bestaan uit 4 spelers (waarvan max 2 competitiespelers). Wil jij jezelf of een heel team aanmelden? Mail dan naar volleybal-ensyfair@hotmail.com. Meedoen voor de jeugd is gratis.

Aanmelden maar!

 

Na de jeugd is het aan de rest om zich weer van hun meest sportieve kant te laten zien! Deelname bedraagt €10,- per team en dient contact betaald te worden op de dag zelf bij de wedstrijdtafel. De teams dienen zich om 13.45 uur te melden bij de wedstrijdleiding, op het Ensyfair terrein. Rond de klok van 14.00 gaan de wedstrijden van start. Net als voorgaande jaren moeten er bij ieder team minimaal 2 dames in het veld staan en mogen er maximaal 2 competitiespelers
deelnemen. Het is niet toegestaan bovenhands op te slaan of te smashen.

Wil je meedoen, geef je dan op vóór 3 september, door een mail te sturen naar: volleybal-ensyfair@hotmail.com.

19:30
Playback met prijsuitreiking en Kliko discoshow

De Bonte Avond; voor velen het hoogtepunt op de camping of op kamp. Tijdens de laatste zaterdag van Ensyfair kun je jouw kunsten laten zien aan de rest van het dorp. Zingen, dansen playbacken of de bal hooghouden, een circusact of moppen tappen.. wat zijn jouw verborgen talenten?

De bonte avond is onderdeel van de buurtcompetitie, maar wil jij zelf ook laten zien wat je in huis hebt? Geef je dan op via info@ensyfair.nl.

Deze bonte avond wordt gezellig afgesloten met De Kliko Discoshow en natuurlijk de prijsuitreiking van de Buurtcompetitie.

Like ons!
Twitter mee!
#ensyfair
Sponsors