11 - 18 september
2021

"Ens kom uit je tent!"

Agenda

Het programma van Ensyfair 2021 is bekend!

 = onderdeel Enser competitie

We doen ons best om alles zo goed en compleet mogelijk hier te plaatsen, maar uiteraard zijn fouten onder voorbehoud.

Zaterdag 11 september

10:00
Brunch

De Ensyfairweek wordt officieel geopend op zaterdag 11 september om 10.00 uur, aansluitend start de brunch waar iedereen van harte welkom is.

  • Een hele week feest
    • Een brunch voor het hele dorp
    • Niemand komt iets te kort
    • Elly & Ellen
    • Brunch voor jong en oud

Alvast smakelijk eten namens de Brunchcommissie.

Deze brunch word je aangeboden door de CVE.

11:30
Presentatie teams

De deelnemende teams van de buurtcompetitie worden gepresenteerd. Iedereen maakt ook weer hun eigen creatie en zal deze tonen. De uiteindelijke creaties worden opgesteld langs de Baan.

13:30
De Te Gekke Zaterdag

De alom bekende ouderwetse zeskamp is weer terug. Gaan we aan de slag met typische campingactiviteiten? Wat we precies gaan doen houden we nog even geheim, maar neem je zwemspullen maar vast mee 😉

De organisatie zoekt nog scheidsrechters en een paar handjes bij de opbouw, mocht je daar zin in hebben kun je je aanmelden via info@ensyfair.nl.

21:00
Feestavond met Papa di Grazzi en Q-Music Foute uur

Papa di Grazzi

Mooie dames, korte rokjes, malle acts, super muzikaal, enorm veelzijdig, verrassende repertoirekeuze, een top show en dito sound. Ga zo nog maar even een tijdje door. Dit allemaal onder leiding van de Godfather of Party uit het Nederlandse bandjes circuit Papa Albert himself. Met PapaDi Grazzi staat de dansvloer gegarandeerd op zijn kop en we swingen en zingen door tot in de late uurtjes.

Q-music Foute uur

Het Foute Uur is al zeven jaar lang voor heel veel mensen de perfecte start van de dag op Q-music. En omdat wij bij Ensyfair niet van vroeg opstaan houden, hebben we Q-musics Foute Uur naar de feestavond gehaald. Een avond lang dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste foute hits die stiekem eigenlijk best goed zijn.

Zondag 12 september

10:00
Interkerkelijke dienst

Voorganger in deze interkerkelijke dienst is de heer Jan Piet Thibaudier (lekenvoorganger in de parochie Marknesse-Luttelgeest) te Luttelgeest.

Muzikale medewerking wordt verleend door de muziekgroep/koor “Lost and Found” te Emmeloord, bestaande uit Ludy (gitaar en zang), Theresa (saxofoon), Hildegard (viool), Monica (zang) en Conny (zang).

Ieder, jong en oud, is van harte welkom in deze tentdienst die hetzelfde thema als de Ensyfair heeft “Ens kom uit je tent”.

14:00
Volleybal Jeugd!

Nieuw dit jaar is het volleybaltoernooi voor de jeugd!

Op de zondag van Ensyfair van 12.30 tot 14.00 is het de beurt aan de jonge sportievelingen van Ens om hun volleybalskills te laten zien. We organiseren een toernooi in 2 leeftijdscategorieën, 1 voor de jongeren van 9 tot 12 jaar en 1 voor 13 tot 16 jaar. De 1e bal mag gevangen worden en de teams bestaan uit 4 spelers (waarvan max 2 competitiespelers). Wil jij jezelf of een heel team aanmelden? Mail dan naar volleybal-ensyfair@hotmail.com. Meedoen voor de jeugd is gratis.

Aanmelden maar!

14:00
Volleybal

Na de jeugd is het aan de rest om zich weer van hun meest sportieve kant te laten zien! Deelname bedraagt €10,- per team en dient contact betaald te worden op de dag zelf bij de wedstrijdtafel. De teams dienen zich om 13.45 uur te melden bij de wedstrijdleiding, op het Ensyfair terrein. Rond de klok van 14.00 gaan de wedstrijden van start. Net als voorgaande jaren moeten er bij ieder team minimaal 2 dames in het veld staan en mogen er maximaal 2 competitiespelers
deelnemen. Het is niet toegestaan bovenhands op te slaan of te smashen.

Wil je meedoen, geef je dan op vóór 3 september, door een mail te sturen naar: volleybal-ensyfair@hotmail.com.

18:00
Dorps BBQ

Wat is het echte campingfood? BBQ natuurlijk! Na de sportieve middag sluiten we de dag af met een gezellige barbecue.

BBQ-pakketten bestellen bij Wapen van Ens

We hebben de handen ineen geslagen met Het Wapen van Ens. Daar kun je vanaf 24 augustus tot 9 september tegen een vergoeding diverse BBQ-pakketten bestellen. Liever zelf zorgen voor je eigen eten? Dan kun je natuurlijk je eigen vlees, vis of salades meenemen.

Aan materiaal hoef je niet te denken, wij zorgen dat alles klaar staat zodat jij alleen je eigen eten op de BBQ hoeft te leggen.

Maandag 13 september

20:30
Feestavond 75 jaar Ens met Victor Mids!

De maandagavond tijdens Ensyfair vieren wij dat Ens 75 jaar bestaat! Na een Enser voorprogramma zet illusionist Victor Mids de tent op zijn kop.. niets is wat het lijkt!

Victor Mids is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Laat u meenemen in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt…

Dinsdag 14 september

18:30
De Dwaze Enser Dorpstocht

Hoe ver gaan jullie om de doldwaze opdrachten uit dit maffe spel tot een goed einde te brengen?

De Dwaze Enser Dorpstocht is een doorgedraaid, hilarisch en super spannend spel!
Gewapend met een beresterk thuis team, mobieltjes, laptops, internet, fietsen, wandelschoenen, voldoende schrijfmateriaal en een heleboel Enser kennis van toen en
nu proberen jullie met je team om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden.

De dorpstocht is op 14 september en begint stipt om 18.30 uur bij de tent. Zorg ervoor dat je contactpersoon daar dan is! Om 22.00 uur moeten de vragen worden ingeleverd. Er
zijn geen kosten aan verbonden.

Woensdag 15 september

09:30
Peuterkermis

De leukste kermis voor de allerjongsten van ons dorp; de Peuterkermis.

Dit jaar vindt de Peuterkermis plaats in en rondom de tent.

Ga op het springkussen, laat je schminken of rij een rondje met een echt paard, het kan allemaal tijdens de Peuterkermis.

20:00
Bingo

Een avond voor jong en oud, een avond met spanning, een avond vol verrassingen, een avond van gezelligheid. Een hoogtepunt op de woensdag, het midden van de week maar niet het midden van de Ensyfair. De altijd gezellige drukbezochte bingo. Eigenlijk is de bingo elk jaar weer een geweldige avond, wellicht komt het door de eenvoud van het spel. Verzamel je stiften, potloden en kleingeld, dan zien we je tijdens de altijd gezellige EnserBingo!

Donderdag 16 september

18:30
Doe Avond

Op de donderdag gaat om 18.30 uur de tent open voor de altijd gezellige Doe-avond! Doe mee aan knutselactiviteiten, spelletjes, geniet van wat lekkers te eten en drinken en nog veel meer! De entree is gratis, voor een strippenkaart betaal je € 1,-. Hiervoor kun je aan alles meedoen.

Daarnaast zijn er voor de ouders ook leuke prijzen te winnen via de lootjes die verkocht worden.

Onderdeel buurtcompetitie

Natuurlijk gaan de deelnemers aan de buurtcompetitie ook dit jaar weer laten zien hoe creatief ze zijn met …..? Dat blijft nog even een verrassing.

Vrijdag 17 september

16:00
VRIJMIBO

Dit jaar proosten we weer gezellig met vrienden, buren, collega’s en bekenden tijdens de Allergrootse VRIJMIBO van de polder. En dat kunnen we natuurlijk niet doen zonder onze huisband D’Ens Event. Ook René Karst zal de borrel voorzien van leuke deuntjes.

Je kunt de kinderen meenemen naar de vrijmibo, want wij zorgen voor vermaak. Ook wordt er gezorgd voor de innerlijke mens, in de vorm van een hapje en een drankje! De entree is gratis en de middag start om 16.00 uur. Tot dan en Proost!

Zaterdag 18 september

10:00
Rommelmarkt met optreden van Luz!

Verzamel al je speelgoed, kleding, boekjes en andere spullen. Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse Rommelmarkt tijdens Ensyfair. Net zoals andere jaren zal de markt plaatsvinden rondom het Ensyfair terrein. De markt start om 10.00 uur. Zorg dat je op tijd bent om een mooi plekje te bemachtigen.

12:30
Quiz

Ook dit jaar vindt de traditionele Ensyfair-quiz weer plaats! En wel op de tweede zaterdag! Het enige verschil is dat de Quiz dit jaar plaatsvindt aan de Waterkant, voorafgaand aan het Waterspektakel. Ben jij al begonnen met studeren?

13:00
Waterspektakel

Blij dat ik glij, Fiets ‘m d’r in, het Waterspektakel is al helemaal ingeburgerd in de Ensyfairweek. Ook dit jaar mag je je roeispanen en zwembandjes weer uit de kast halen. Haal je de bel of vlieg je uit de bocht. We maken het je dit jaar weer goed lastig met listige bochten, grote hoogtes en andere hindernissen. Wat we gaan doen? Dat blijft nog even een verrassing.

13:00
Dikke bandenrace voor de basisschoolkinderen

Tijdens de pauze van het Waterspektakel nemen de kinderen van de basisscholen het weer tegen elkaar op tijdens de Dikke Bandenrace. Opgeven kan via jouw school of voorafgaand aan het Waterspektakel!

20:00
Bonte avond met prijsuitreiking en de Kliko discoshow!

De Bonte Avond; voor velen het hoogtepunt op de camping of op kamp. Tijdens de laatste zaterdag van Ensyfair kun je jouw kunsten laten zien aan de rest van het dorp. Zingen, dansen playbacken of de bal hooghouden, een circusact of moppen tappen.. wat zijn jouw verborgen talenten?

De bonte avond is onderdeel van de buurtcompetitie, maar wil jij zelf ook laten zien wat je in huis hebt? Geef je dan op via info@ensyfair.nl.

Deze bonte avond wordt gezellig afgesloten met De Kliko Discoshow en natuurlijk de prijsuitreiking van de Buurtcompetitie.

Like ons!
Twitter mee!
#ensyfair
Sponsors